Het doneren van het lichaam

Onze offertes

Het doneren van het lichaam

Je lichaam doneren aan de wetenschap is een prachtig altruïstisch gebaar. Niet alleen zorgt deze donatie ervoor dat onderzoek vooruitgang kan blijven boeken, het helpt ook onze toekomstige artsen om het menselijk lichaam te bestuderen en te begrijpen.

Om je lichaam te doneren, moet je je wensen duidelijk en ondubbelzinnig kenbaar maken in een handgeschreven, gedateerd en ondertekend document. Dit document moet in tweevoud worden opgestuurd: één exemplaar wordt bewaard voor de donor en het andere wordt opgestuurd naar de universiteit van de keuze van de donor (ULB – UCL – Ulg – UMH – UNamur).

Om zijn of haar lichaam te doneren, moet de persoon zijn of haar wensen duidelijk en ondubbelzinnig kenbaar maken in een handgeschreven, gedateerd en ondertekend document. Dit document moet in tweevoud worden opgestuurd: één exemplaar wordt bewaard voor de donor en het andere wordt opgestuurd naar het departement Anatomie van de Belgische universiteit van de keuze van de donor.

Als uitvaartverzorging geven we je een offerte voor de administratieve procedures die gepaard gaan met het doneren van je lichaam en het overdragen ervan aan de universiteit, d.w.z. alles wat we onmiddellijk na je dood zullen doen, en een offerte voor de begrafenis of crematie die zal plaatsvinden zodra de universiteit klaar is met haar onderzoek en werk (universiteiten bewaren de overledene niet voor altijd).

We hebben een telefoonlijn speciaal voor informatie over het doneren van een lichaam : 02 486 76 74

Meer informatie

Dringende bijstand nodig ?

Contact

We zijn er voor u om moeilijke tijden draagbaarder te maken.
Het volstaat het formulier in te vullen
en een verantwoordelijke zal contact met u opnemen.

Bijstand bij overlijden Phone02 792 08 00
Velden met een * zijn verplicht